Gezond en kwalitatief water is belangrijk voor uw bedrijf. Er komt heel wat bij kijken om te voldoen aan alle veiligheids­normen die de overheid stelt. Daarom biedt PLM Lab uw organisatie volledige service om uw waterkwaliteit op orde te houden.

Legionella preventie en -bestrijding
Niemand zit te wachten op een legionella uitbraak. Of u nu een hotel, zorginstelling, zwembad, ziekenhuis of wellnesscentrum runt, u wilt veiligheid voor uw klanten en medewerkers kunnen garanderen. Daarom is het noodzakelijk om de waterkwaliteit in uw gebouw goed te monitoren. Onze deskundigen controleren de (drink)water­installaties en keerkleppen en nemen water­monsters. Zo weten we direct wanneer installaties door­gespoeld of gedesinfecteerd moeten worden. Ook dit onderhoud voeren wij voor u uit.

Watermonstername en monitoring in de agro- en foodsector
Ook als bedrijf in de agro- en foodsector moet u uw water­kwaliteit op orde houden om te voldoen aan de regelgeving. Geen zorgen! Dit kunnen wij voor u monitoren. We meten de watertemperatuur en analyseren watermonsters in ons geaccrediteerde laboratorium. Hierbij werken we snel, effectief en we houden u goed op de hoogte. Zo kan uw bedrijf productie blijven draaien!

Waterkwaliteit

Met volledige uitrusting op uw locatie

Bij PLM kunt u terecht voor zowel het bewaken van waterkwaliteit als voor asbesteindcontroles. Daarom zijn onze bussen uitgerust met compleet materieel voor monstername, koelinstallatie voor transport van watermonsters, meet­apparatuur en meer.

Vanuit startpunten in alle provincies rijden wij dagelijks door heel Nederland. Zo zijn we snel op uw locatie. Heeft u een deskundige nodig voor uw (drink)water­installatie? Bel ons direct voor een afspraak: 088 788 1788

Diensten

Keerklepcontroles

Heeft u één of meer koffie­automaten, (vaat)wasmachines, brand­slang­haspels, gevel­kranen of oog­douches in uw organisatie? De keerklep van deze installaties moet jaarlijks gecontroleerd worden. Onze specialisten beoordelen of de keerklep van uw (drink)water­installatie drukvast is, zodat er geen stil­staand water in de installaties komt te staan en er geen vervuild water in uw leidingen komt.

We testen de keerkleppen volgens de geldende richtlijnen met één van drie voorgeschreven methodes:

  • de standaardmethode
  • de vacuümmethode
  • de overdrukmethode

In de meeste gevallen gebruiken wij de overdruk­methode, omdat dit de meest effectieve en betrouwbare methode is. Na afloop van de controle ontvangt u van onze inspecteur een overzichtelijk rapport met de resultaten.

Watermonstername

Drinkwater en zwemwater moet voldoen aan de wettelijke richtlijnen voor schadelijke stoffen en micro-organismen. Laat uw water daarom regelmatig testen in ons geaccre­diteerd laboratorium. Zo weet u zeker dat het veilig en gezond is én voldoet aan alle regelgeving.

Als uw organisatie proceswater gebruikt, is het belangrijk dat de waterbehandelings­installatie goed werkt. Wij kunnen het water regelmatig voor u onderzoeken.

Wanneer we bepaalde stoffen in het water ontdekken bent u direct op de hoogte. Zo weet u snel wat er nodig is om productie te blijven draaien.

Temperaturen en spoelen

Een goed legionellabeheersplan vraagt om maandelijks tempera­turen en spoelen. Onze deskundigen houden hiervoor de planning bij en garanderen zo de kwaliteit en veiligheid van het water. Zo weet u zeker dat het goed zit en hoeft u zelf geen kalender bij te houden voor het beheer van uw (drink)water­installatie.

Alle controles houden we voor u bij in uw digitale legionalla­dossier zodat u aan alle gestelde eisen voldoet.

Reinigen

Zijn er ondanks de genomen maat­regelen legionella­bacteriën in uw (drink)water­installatie gevonden? Of zijn er klachten over de smaak, geur of kleur? Dan komen we langs om de installatie voor u te reinigen, bijvoorbeeld via thermische of chemische desinfectie.

Bij een uitbraak zijn wij snel op uw locatie om de situatie onder controle te krijgen.