Na verwijdering van asbest is er altijd een vrijgave­meting nodig om er zeker van te zijn dat het asbest goed verwijderd is. Deze vrijgave­metingen kunnen wij op iedere locatie uit­voeren. Onze inspecteurs hebben veel ervaring en kunnen eind­beoor­delingen uitvoeren in verschil­lende risico­klassen (1, 2 en 2A).

Onze hulp kun je ook in het buiten­land en op maritieme locaties inzetten. Wij hebben alle benodigde spullen en dragen er zorg voor dat jij je niet druk hoeft te maken over de afhandeling.

Eindbeoordelingen

Met volledige uitrusting op uw locatie

Met ons mobiele laboratorium kunnen we op locatie en onder accreditatie materiaal­analyses uitvoeren conform NEN5896. De wagen is voorzien van een volledig ingericht laboratorium. Als het nodig is zetten we de wagen in bij calamiteiten, zoals branden. We hebben het lab daarom voorzien van een zelf­standig functio­nerende decontaminatie-unit met eigen stroom­voorziening. Onze mensen, en misschien ook uw mensen, kunnen dan veilig het werkgebied verlaten.

Uiteraard hebben we de beschik­king over middelen om lucht­metingen en andere monster­neming voor u uit te voeren. De analyses die we niet op locatie kunnen doen, voeren we zonodig met spoed uit in ons laboratorium in Woerden.

Diensten

Validatie­metingen

Om de concentratie van asbest­vezels tijdens asbest­­sanering in kaart te brengen voeren wij validatie­­metingen uit volgens SCi-547 en SCi-548. Vervolgens sturen wij de rapportage waarin de risico­­klasse benoemd wordt en waarin de werk­wijze van verwijdering is bepaald. Na sanering controleren wij of de ruimte weer veilig is en vrij­­gegeven wordt. Je kunt hierbij altijd rekenen op de expertise van onze mensen.

Visuele inspectie

Na verwijdering van asbest in de buiten­­lucht moet er een visuele inspectie worden uitgevoerd. Ook hier draaien wij de hand niet voor om. Of het nu op een dak van een flat­gebouw of midden in een weiland is, wij zorgen voor een goede en duidelijke (vrijgave)rapportage.

Nulmetingen

Kom niet voor verrassingen te staan bij asbest­sanering en laat door ons een nul­meting uitvoeren. Wij onder­­zoeken vooraf de vezel­­concentratie op de locatie. Zo wordt vast­gesteld of de lucht­­kwaliteit in een ruimte goed is en of er geen asbest­­vezels aanwezig zijn.

NEN2991-onderzoek

Wij brengen asbest-bloot­stellings­­risico in kaart met een NEN2991-onderzoek. Wij kunnen je voor een klein deel van het werk ontlasten of het gehele onderzoek voor je uitvoeren, van monster­name tot rapportage.

Monitoringen

Soms is het niet noodzakelijk of vrijwel onmogelijk om asbest te laten verwijderen. Bijvoor­beeld als de asbest­­houdende materialen bouw­kundig zijn afgeschermd, of niet verwijderd kunnen worden. Het is dan verstandig om de ruimtes goed te blijven monitoren. Wij stellen des­gewenst met onze klanten een planning op om monitor­­metingen uit te voeren. Na iedere meting sturen we een rapportage en zonodig een plan van aanpak als er problemen ontstaan.

Calamiteiten

Wij kunnen snel en direct schakelen bij calamiteiten zoals brand- en storm­­schade waar mogelijk asbest is vrij­gekomen. Hiervoor gebruiken wij onze volledig ingerichte en self-supporting calamiteiten­­bus. Raak bij calamiteiten dus niet in paniek, maar bel ons om de ruimte te controleren en weer veilig te maken.